• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

Sinds 1996 organiseert de Stichting Loopsport Norg jaarlijks op de laatste zaterdag van november een crossloop in de bossen van de Langeloërduinen. De hoofdsponosor van de Herfstcross is Intersport Superstore Roden.

Met ingang van de editie van 2001 is de loop opgenomen in het Loopcircuit Noord Nederland. De cross kenmerkt zich door het zware parcours met een zandondergrond en de vele hoogteverschillen. De weersomstandigheden spelen met name in de natte perioden een grote rol in de zwaarte van het parcours.

De eerstvolgende en tevens 22e cross vindt plaats op 25 november 2017.

 

 


De Herfstcross (wedstrijd)start om 14:30 uur. Daarvoor starten resp. de Canicross (11:00 uur), de Roma Opticieës Jeugdcross ()v.a. 12:30 uur) en de Korte Cross (14:25 uur)

De Roma Opticiëns Jeugdcross plaats wordt in verschillende leeftijdscategorieën gelopen. Gestart wordt vanaf 12:30 uur gestart. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00 (voorinschrijving) of € 5,00 (inschrijving op de wedstrijddag) . Daarvoor krijg je ook nog een mooie herinnering.

  • de Korte Cross: Voor degenen die 9 km toch iets teveel van het goede vinden, maar ook voor mensen die de voorkeur geven aan een snelle korte inspanning. In dit onderdeel gaat het om 3 km. De start van de Korte Cross is om 14:25 uur.
  • Canicross: Start vanaf 11:00 uur

De Canicross: Toelichting + wedstrijdreglement canicross:

 

1.    Introductie

Canicross is hardlopen met je hond in de natuur waarbij baas en hond een combinatie vormen die bij voorkeur hardlopend een overwegend onverhard parcours afleggen. De hond is daarbij aangelijnd. Canicross is voortgekomen uit de sledehondensport en als zodanig vanuit Canada overgewaaid naar Europa. Canis is het Latijnse woord voor hond en cross het Engelstalige woord voor veldlopen.

2. Deelnemers

Iedereen die over een goede fysieke gezondheid beschikt kan met een hond aan de canicross loop deelnemen. Deelname geschiedt geheel op eigen risico en alleen deelnemers vanaf dertien jaar en ouder kunnen zich inschrijven waarbij het geboortejaar en niet de geboortedatum bepalend is. Er zijn twee afstanden de drie en zes kilometer er wordt geen onderscheid gemaakt tussen dames en heren er zijn medailles voor de eerste drie op elke afstand. Deelnemers aan beide afstanden krijgen een herinnering. Na afloop wordt een uitslagenlijst van beide afstanden opgesteld. De deelnemer is zowel vóór, tijdens als na de loop volledig verantwoordelijk voor het welzijn van de hond, dus zijn of haar fysieke gezondheid, algemene conditie en gedrag. Hetzelfde is van toepassing op agressie, vervuiling, vernieling, schade of ongeval veroorzaakt door zichzelf of door de hond, ook indien het een leen hond betreft. De eigenaar van de hond dan wel de deelnemer dient om voorgaande redenen in het bezit te zijn van een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering.

3. Dierenarts

Er is een dierenarts op afroep beschikbaar.  De honden dienen te zijn gevaccineerd tegen: Hondenziekte (D),Hepatitis (H), Leptospirose (L), Parvovirose (P). Titerbepaling is ook toegestaan.

4. Hond

De hond moet gedurende het gehele evenement aangelijnd blijven, dus zowel voor, tijdens als na de loop. De deelnemer dient de hond onder alle omstandigheden onder controle te houden. Tijdens de loop mag de hond de deelnemer trekken. Indien de hond (tijdelijk) achter de deelnemer blijft dan mag dat alleen als de lijn niet strak staat: dus het voor uittrekken van de hond is niet toegestaan. Er mag uitsluitend met één hond gestart worden. De hond moet minimaal 1 jaar oud zijn. De inhalende partij bepaalt welke kant hij passeert hierbij Trail links dan wel Trail rechts roepen zodat degene die ingehaald wordt de gelegenheid heeft om aan de kant te gaan. Hond kort houden als je wordt ingehaald.

5. Materiaal

Voor de veiligheid en het welzijn van de deelnemer en de hond is het gebruik van het juiste materiaal van het grootste belang. Om die reden dient de deelnemer een canicross heupgordel te dragen. Daarnaast wijst de organisatie betreffende de hond, dat het gebruik van een goed passend tuig en een speciale elastische lijn voor canicross verplicht is.

6. Start

De eerste canicross combinatie start om 11:00 uur. Na de eerste combinatie wordt om de 10 seconden, op volgorde van het startnummer, gestart. Bij de start dient de deelnemer achter de startlijn te staan. Er mogen maximaal 40 koppels meedoen. Uitsluitend inschrijven via voorinschrijving. Vol=Vol

7. Parcours

Het parcours gaat over uitsluitend onverhard terrein en wordt aangegeven door pijlen en linten. Indien op de wedstrijddag, door bijvoorbeeld hoge temperaturen, de omstandigheden zodanig zijn dat de gezondheid of het welzijn van de hond in gevaar komt, kan in extreme gevallen de canicross loop worden afgelast.

 

VOLG DE LINK www.hardlopendnederland.nl VAN SV FRIESLAND VOOR EEN MOOI OVERZICHT VAN HEEL VEEL HARDLOOPEVENEMENTEN IN NOORD NEDERLAND

 

Sponsor uitgelicht: YES Logistics

YES Logistics Benelux in Rotterdam is uw adres voor Nederland en België, binnen de globale familie van Yes Logistics Corp, dé leverancier van Integrated Logitsics Services and Solutions van de Yang Ming Group. 


Opgericht op 11 november 1999, is YES Logistics Co een dochter van de Yang Ming Group. YES Logistics is opgericht, om de behoefte aan internationale logistiek en de ontwikkeling van de globale markt te ondersteunen. Wij houden ons aan de kernwaarden "Integriteit en Verbetering", en zijn in die hoedanigheid toegewijd, aan het leveren van professionele en efficiënte logistieke oplossingen.

Dat YES sportief is en ook nog eens actief is voor een goed doel, bewijst de deelname aan de ROPARUN met een eigen team. Volg de link voor aanvullende informatie

 

Sponsor uitgelicht: Intersport Superstor…

Intersport Superstore Roden: dé sportwinkel in Roden en omgeving!

Intersport Superstore in Roden biedt een ruime keuze in en een uitgebreid assortiment aan sterke A-merken (o.a. Adidas, Nike, ASICS, Reebok, Bjorn Borg, Only Play, Esprit, The North Face, Salomon, Luhta, O'Neill, Roxy, Brunotti en Protest) en exclusieve merken (o.a. Pro Touch, Etirel en Premium Tech by Jack & Jones) en is bij uitstek de specialist in o.a. voetbal, fitness, tennis, running, wandelen, zwemmen en indoor. Bij Intersport Superstore Roden staan klantvriendelijkheid, serviceverlening en persoonlijk advies hoog in het vaandel.

De mensen van Intersport Superstore Roden zijn getraind in het geven van een goed en deskundig advies. Als INTERSPORT-winkel is de filosofie simpel: hoe leuker iets is, des te vaker je het doet. Daarom helpen zij jou aan alles wat je nodig hebt om het maximale plezier te beleven. That is how Intersport Roden brings Sport to the People and we bring sports to Roden en omgeving.

Sponsor uitgelicht: Flik Mode&Schoen…

Flik Mode en Schoenen wordt sinds 1996 gerund door Albert en Annet Flik.

De winkel is gevestigd aan het Oosteind te Norg in een prachtig pand. Het is een boerderij waarvan de schuur is verbouwd tot een moderne, eigentijdse winkel.

De collectie bestaat uit dames-, heren- & kinderschoenen, dames en heren vrijetijdsmode & jeanswear, sportschoenen & artikelen.

Tevens kunt u hier terecht bij de Podologie praktijk van Annet.

22e Herfstcross Norg prooi voor Maarten Hindriks en Jessica Oosterloo

De tweeëntwintigste editie van de Intersport Superstore Herfstcross in Norg is een prooi geworden voor Maarten Hindriks uit Groningen. Hij bleef met een tijd van 31.02 seconden onder meer de...

Verder lezen

Herfstcross Norg 25-11-2017 - 1e uitslagen zijn bekend, zie link

De Herfstcross in Norg beleefde dit jaar haar 22e editie. Zoals inmiddels bijna gebruikelijk vonden de wedstrijden onder prima zonnige omstandigheden plaats. Net als vorig jaar werd de spits afgebeten...

Verder lezen

2017: Parcours Herfst-, Jeugd en Canicross + ADRES

Vanwege vele positieve reacties is het parcours dit jaar niet gewijzigd t.o.v. vorig jaar. Doe mee op 25 november!!! Adres (navigatie) is Schapendrift 7, Norg en dat is de kantine...

Verder lezen

VOORINSCHRIJVING HERFSTCROSS NORG en Canicross zaterdag 25 november sluit z…

Zaterdag 25 november as vindt de Intersport Superstore Roden Herfstcross voor de 22e keer plaats. Na een succesvolle eerste editie in 2016 maken een Canicross (loper + hond) en een...

Verder lezen

Loopgroep Norg: 25 jaar jong: een feestje waard!!

Op zaterdag 31 oktober 2015 werd het 25-jarig bestaan van de Loopgroep Norg gevierd. Daan Zeldenrijk, Toos van Lent en Wim de Bruijn hadden een gevarieerd programma in elkaar gezet...

Verder lezen