Olfert Molenhuis wint Intersport Superstore Roden Herfstcross. Saffira Kiewiet uit Eelde snelste bij de vrouwen

De 21e editie van de Intersport Superstore Roden Herfstcross In de zonovergoten mooie bossen van Norg is dit jaar een prooi geworden voor de Asser atleet Olfert Molenhuis. Hij leidde van start tot finish en won de cross over negen kilometer met grote overmacht. Henk Kramer werd tweede en Erwin Akkerman uit Meppel derde. Molenhuis doet het wat rustiger aan, maar behaalt nog steeds aansprekende resultaten. Hij werd vorig jaar tweede en won de Norger cross ook in 2014.

Molenhuis had voor zijn negen kilometer net iets minder dan 30 minuten nodig. Kramer volgde op 43 seconden. Mathijs de Vroom uit Peize won bij de mannen 40+ en Henry Perdok uit Norg werd winnaar in de categorie mannen 50+. Karel Edens uit Groningen was de beste bij de 60-plussers.

Bij de vrouwen kwam Saffira Kiewiet uit Eelde als eerste over de finish in 35:03. Lotte De Hosson uit Groningen werd tweede en Jennie Philips uit Zevenhuizen derde. In de categorie boven de veertig jaar won Liane de Wit uit Assen en bij de vrouwen boven de vijftig jaar was Anja Bennik uit Elim de snelste.

Voorafgaand aan de herfstcross was er – als experiment - een korte cross over een ronde van drie kilometer. Hier deden zo’n twintig lopers aan mee. Henry Tibben uit Assen won deze korte cross over drie kilometer. Bij de dames was Tamara De Vries uit Meppel de snelste.

Het eerste nieuwe onderdeel van de Norger herfstcros was de Canicross. Dat betekent lekker hardlopen met je hond aan de lijn. Dit onderdeel startte om11.00 uur en ging over de afstanden drie of zes kilometer.. Er waren dertig ervaren en wat minder ervaren deelnemers, die samen met hun viervoeter het parcours hebben afgelegd. De deelnemers vertrokken niet tegelijk, maar startten apart van elkaar.

De herfstcross trok in totaal 280 deelnemers en bij de jeugdwedstrijden waren 82 lopers en loopsters present. De eerste editie van de canicross was eveneens een succes met een dertigtal deelnemers. dat betekent dat meer dan vierhonderd hardlopers hebben meegedaan aan het mooie maar zware hardloopevenement in de Norger bossen. De organisatie was weer in handen van de Stichting Loopsport Norg. Vooral bij de jeugd was er aardig wat publiek. Door het mooie weer was het dan ook prima toeven in de Langeloërduinen. In het kader van Grenzeloos Naoberschap deden ook enkele vluchtelingen aan de wedstrijden mee. In de weken voorafgaand aan de herfstcross volgden ze op zondagochtend clinics bij de Loop groep Norg.

 

Alle uitslagen zijn te vinden op www.loopsportnorg.nl

Sponsor uitgelicht: Roma Opticiens

Roma opticiens is een modebewust bedrijf dat op 1 oktober 1995 haar deuren heeft geopend. De naam ROMA is ontstaan door de namen van de eigenaars Roland en Marjan deels samen te voegen. Deze italiaanse naam vind je ook terug in de brillen die vaak in Italie zijn geproduceerd.

Roland is al dertig jaar opticien. Samen met Marjan, die naast opticien en contactlensspecialist ook nog optometrist is, zijn zij goed voor meer dan 50 jaar ervaring met brillen en contactlenzen. Roland beheerst het vakmanschap van de opticien als geen ander en weet exact hoe een bril gemonteerd moet worden. Bij hem bent u dus verzekerd van een technisch perfect gemonteerde bril.

Een nieuwe bril uitzoeken is een zeer persoonlijke ervaring, geen twee gezichten zijn hetzelfde. Om u zo goed mogelijk te begeleiden bij het uitzoeken van een nieuwe bril hebben wij hier  bij ROMA Opticiens een kleur- en stijladvies cursus gevolgd. Met deze kennis over de vormen en  kleuren in het gezicht zijn wij in staat een zeer persoonlijk advies te formuleren.  Daarom bent u verzekerd van een bril die bij uw gezicht past.
Daarbij staat u als klant centraal.

Sponsor uitgelicht: Intersport Superstor…

Intersport Superstore Roden: dé sportwinkel in Roden en omgeving!

Intersport Superstore in Roden biedt een ruime keuze in en een uitgebreid assortiment aan sterke A-merken (o.a. Adidas, Nike, ASICS, Reebok, Bjorn Borg, Only Play, Esprit, The North Face, Salomon, Luhta, O'Neill, Roxy, Brunotti en Protest) en exclusieve merken (o.a. Pro Touch, Etirel en Premium Tech by Jack & Jones) en is bij uitstek de specialist in o.a. voetbal, fitness, tennis, running, wandelen, zwemmen en indoor. Bij Intersport Superstore Roden staan klantvriendelijkheid, serviceverlening en persoonlijk advies hoog in het vaandel.

De mensen van Intersport Superstore Roden zijn getraind in het geven van een goed en deskundig advies. Als INTERSPORT-winkel is de filosofie simpel: hoe leuker iets is, des te vaker je het doet. Daarom helpen zij jou aan alles wat je nodig hebt om het maximale plezier te beleven. That is how Intersport Roden brings Sport to the People and we bring sports to Roden en omgeving.

Sponsor uitgelicht: YES Logistics

YES Logistics Benelux in Rotterdam is uw adres voor Nederland en België, binnen de globale familie van Yes Logistics Corp, dé leverancier van Integrated Logitsics Services and Solutions van de Yang Ming Group. 


Opgericht op 11 november 1999, is YES Logistics Co een dochter van de Yang Ming Group. YES Logistics is opgericht, om de behoefte aan internationale logistiek en de ontwikkeling van de globale markt te ondersteunen. Wij houden ons aan de kernwaarden "Integriteit en Verbetering", en zijn in die hoedanigheid toegewijd, aan het leveren van professionele en efficiënte logistieke oplossingen.

Dat YES sportief is en ook nog eens actief is voor een goed doel, bewijst de deelname aan de ROPARUN met een eigen team. Volg de link voor aanvullende informatie

 

Sponsor uitgelicht: Flik Mode&Schoen…

Flik Mode en Schoenen wordt sinds 1996 gerund door Albert en Annet Flik.

De winkel is gevestigd aan het Oosteind te Norg in een prachtig pand. Het is een boerderij waarvan de schuur is verbouwd tot een moderne, eigentijdse winkel.

De collectie bestaat uit dames-, heren- & kinderschoenen, dames en heren vrijetijdsmode & jeanswear, sportschoenen & artikelen.

Tevens kunt u hier terecht bij de Podologie praktijk van Annet.

Wedstrijdverslag Intersport Superstore Roden Herfstcross in NORG, 26 novemb…

Olfert Molenhuis wint Intersport Superstore Roden Herfstcross. Saffira Kiewiet uit Eelde snelste bij de vrouwen De 21e editie van de Intersport Superstore Roden Herfstcross In de zonovergoten mooie bossen van Norg...

Verder lezen

Gewijzigd parcours Herfstcross NORG zaterdag 26 november as

De organisatie van de Intersport Superstore Roden HERFSTCROSS in NORG heeft besloten om het parcours te wijzigen. Wat niet gewijzigd is, is dat de vermaarde heuvels van de Langeloërduinen moeten...

Verder lezen

VOORINSCHRIJVING HERFSTCROSS NORG en Canicross zaterdag 26 november gestart

Zaterdag 26 november as vindt de Intersport Superstore Roden Herfstcross voor de 21e keer plaats. Deze keer is het programma uitgebreid met een Canicross (loper + hond) en een Korte...

Verder lezen

Verslag Intersport Superstore Roden Herfstcross 28 november 2015:

We nemen graag het persbericht van Ditisnorg.nl over:   In de mooie bossen van Norg werden de jaarlijkse Intersport Superstore Roden Herfstcross en de Roma Opticien Jeugdcross gehouden. In totaal deden er...

Verder lezen