• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

De tweeëntwintigste editie van de Intersport Superstore Herfstcross in Norg is een prooi geworden voor Maarten Hindriks uit Groningen. Hij bleef met een tijd van 31.02 seconden onder meer de gedoodverfde favoriet en titelhouder Olfert Molenhuis - uit Assen - zeven seconden voor. Edwin Slijkhuis wist Molenhuis ook nog voor te blijven en finishte als tweede in de cross over negen kilometer.

Mooi parcours

Het parcours lang er door de dagenlange preparatie van vele vrijwilligers – ondanks de regen van de laatste dagen – prima bij. Hindriks merkte al in de eerste ronde dat hij over goede benen beschikte. Hij sprintte uiteindelijk zo’n zevenhonderd meter voor de finish bij zijn mede-koplopers vandaan.

Bij de vrouwen werd Jessica Oosterloo (Appelscha) winnaar in een tijd van 33 minuten en vijftig seconden. Daarmee bleef ze nummer twee An Bennema (34.41) een kleine minuut voor.

Met een kleine 350 deelnemers was de belangstelling voor de Herfstcross van Norg redelijk volgens de organisator, de Stichting Loopsport Norg. Het parcours - dat door de deelnemers positief wordt beoordeeld - lag er weer prachtig bij en de weersomstandigheden waren perfect. Het was immers droog en  vrijwel windstil.

De lange cross van negen kilometer werd vooraf gegaan door een korte cross van drie kilometer, de Roma Opticien jeugdcross en de canicross (hardlopen met een aangelijnde hond). Bij de heren 50+ werd Henry Perdok uit Norg fraai tweede achter de sterke Wim Opten uit Zuidlaren.

Uitslagen:

Heren:

1) Maarten Hindriks, Groningen

2) Edwin Slijkhuis, Groningen

3) Olfert Molenhuis, Assen       

Dames:

1) Jessica Oosterloo, Appelscha

2) An Bennema, Groningen

3) Ellen Jansen, Groningen

 

Korte cross:

1) Maurice Smit, Delfzijl

2) Gerard Vos, Appingedam

3) Manolito Musters, Assen

 

Canicross:

1) Petra Mulder, Oosterwolde

2) Jan Knopert, Zwolle

3) Haike Nillesen, Eelde

 

 

Niek van der Broek uit Norg won de cross bij de jongens tot en met 7 jaar. Bij de meisjes werd Ilse van den Broek uit Norg  tweede. De andere afstanden bij de jeugdcross werden gewonnen door deelnemers van buiten de regio.

Sponsor uitgelicht: YES Logistics

YES Logistics Benelux in Rotterdam is uw adres voor Nederland en België, binnen de globale familie van Yes Logistics Corp, dé leverancier van Integrated Logitsics Services and Solutions van de Yang Ming Group. 


Opgericht op 11 november 1999, is YES Logistics Co een dochter van de Yang Ming Group. YES Logistics is opgericht, om de behoefte aan internationale logistiek en de ontwikkeling van de globale markt te ondersteunen. Wij houden ons aan de kernwaarden "Integriteit en Verbetering", en zijn in die hoedanigheid toegewijd, aan het leveren van professionele en efficiënte logistieke oplossingen.

Dat YES sportief is en ook nog eens actief is voor een goed doel, bewijst de deelname aan de ROPARUN met een eigen team. Volg de link voor aanvullende informatie

 

Sponsor uitgelicht: Flik Mode&Schoen…

Flik Mode en Schoenen wordt sinds 1996 gerund door Albert en Annet Flik.

De winkel is gevestigd aan het Oosteind te Norg in een prachtig pand. Het is een boerderij waarvan de schuur is verbouwd tot een moderne, eigentijdse winkel.

De collectie bestaat uit dames-, heren- & kinderschoenen, dames en heren vrijetijdsmode & jeanswear, sportschoenen & artikelen.

Tevens kunt u hier terecht bij de Podologie praktijk van Annet.

Sponsor uitgelicht: Intersport Superstor…

Intersport Superstore Roden: dé sportwinkel in Roden en omgeving!

Intersport Superstore in Roden biedt een ruime keuze in en een uitgebreid assortiment aan sterke A-merken (o.a. Adidas, Nike, ASICS, Reebok, Bjorn Borg, Only Play, Esprit, The North Face, Salomon, Luhta, O'Neill, Roxy, Brunotti en Protest) en exclusieve merken (o.a. Pro Touch, Etirel en Premium Tech by Jack & Jones) en is bij uitstek de specialist in o.a. voetbal, fitness, tennis, running, wandelen, zwemmen en indoor. Bij Intersport Superstore Roden staan klantvriendelijkheid, serviceverlening en persoonlijk advies hoog in het vaandel.

De mensen van Intersport Superstore Roden zijn getraind in het geven van een goed en deskundig advies. Als INTERSPORT-winkel is de filosofie simpel: hoe leuker iets is, des te vaker je het doet. Daarom helpen zij jou aan alles wat je nodig hebt om het maximale plezier te beleven. That is how Intersport Roden brings Sport to the People and we bring sports to Roden en omgeving.

22e Herfstcross Norg prooi voor Maarten Hindriks en Jessica Oosterloo

De tweeëntwintigste editie van de Intersport Superstore Herfstcross in Norg is een prooi geworden voor Maarten Hindriks uit Groningen. Hij bleef met een tijd van 31.02 seconden onder meer de...

Verder lezen

Herfstcross Norg 25-11-2017 - 1e uitslagen zijn bekend, zie link

De Herfstcross in Norg beleefde dit jaar haar 22e editie. Zoals inmiddels bijna gebruikelijk vonden de wedstrijden onder prima zonnige omstandigheden plaats. Net als vorig jaar werd de spits afgebeten...

Verder lezen

2017: Parcours Herfst-, Jeugd en Canicross + ADRES

Vanwege vele positieve reacties is het parcours dit jaar niet gewijzigd t.o.v. vorig jaar. Doe mee op 25 november!!! Adres (navigatie) is Schapendrift 7, Norg en dat is de kantine...

Verder lezen

VOORINSCHRIJVING HERFSTCROSS NORG en Canicross zaterdag 25 november sluit z…

Zaterdag 25 november as vindt de Intersport Superstore Roden Herfstcross voor de 22e keer plaats. Na een succesvolle eerste editie in 2016 maken een Canicross (loper + hond) en een...

Verder lezen

Loopgroep Norg: 25 jaar jong: een feestje waard!!

Op zaterdag 31 oktober 2015 werd het 25-jarig bestaan van de Loopgroep Norg gevierd. Daan Zeldenrijk, Toos van Lent en Wim de Bruijn hadden een gevarieerd programma in elkaar gezet...

Verder lezen